Налазите се | Аутори - Драгана Коларић
Драгана Коларић

Драгана Коларић

Др Драгана Коларић рођена је 1973. године у Београду, општина Земун, где је завршила основну (Соња Маринковић) и средњу школу (Земунска гимназија). 1992. године постаје редовни студент Правног факултета у Београду. Дипломирала је 1996. године са просечном оценом 9,31. Школске 1996/1997. године уписује, на Правном факултету Универзитета у Београду, последипломске студије - кривичноправни смер. Магистарски рад под називом “Кривично дело тешке телесне повреде” одбранила је, са одликом, на Правном факултету у Београду 2001. године. 1997. године заснива стални радни однос на Полицијској академији у звању асистента-приправника за предмет Кривично право. Мр Драгана Коларић изабрана је у мају 2001.године, на Полицијској академији, у звање и на радно место асистента за наставни предмет Кривично право. Од јануара 2000. године до јануара 2004. године успешно је обављала задатке и послове на месту секретара кривично-правне катедре. Докторску дисертацију под називом “Кривично дело убиства у нашем кривичном праву” одбранила је 2007. године, на Правном факултету Универзитета у Београду.

Др Драгана Коларић је аутор већег броја реферата на научно-стручним скуповима са међународним учешћем, аутор већег броја научних и стручних чланака као и члан истраживачког тима на неколико научно-истраживачких пројеката. У звање и на радно место доцента ѕа Кривично право изабрана је 2008. г.

Објавила је више књига и стручни радова, од којих су најважнији: монографија Кривично дело убиства, Службени гласник, 2008; радови “Лишење живота из самилости”, Саветовање “XИX сусрет Копаоничке школе”, Правни живот, Београд, бр.9/2006, “Значај успостављања одговорности правних лица за кривична дела у успешној борби против корупције'”, Саветовање “Октобарски правнички дани”, Правна ријеч, Бања Лука, бр. 7/2006, “Кривичноправно сузбијање корупције”, Саветовање “Ново казнено законодавство” у организацији Института за криминолошка и социолошка истраживања, Будва, 2006, “Тешко убиство у Енглеској”, Саветовање “XВИИИ сусрет Копаоничке школе”, Правни живот, Београд, бр.9/2005, “Кривичне санкције у међународном кривичном праву”, Саветовање “Примена међународног кривичног права у националним законодавствима” у организацији Удружења за међународно кривично право, Тара, 2005, “Кривично дело тешке телесне повреде и поједини општи институти кривичног права”, Југословенска ревија за криминологију и кривично право”, Београд, бр. 2-3/2002, “Међународни стандарди у области борбе против прања новца и национално кривично законодавство, Удружење за међународно кривично право, 2007, Међународни научни скуп, Тара од 16. до 20. маја, “Спречавање и сузбијање кривичног дела убиства, Зборник радова “Спречавање и сузбијање савремених облика криминалитета – ИИ” под покровитељством Министарства за науку и заштиту животне средине Републике Србије, Криминалистичко-полицијска академија, 2007. година, “Активна и пасивна еутаназија и право на живот”, Копаоничка школа природног права, Удружење правника Републике Србије, 2007. година, Београд, Правни живот, бр. 9, “Упоредна анализа Кривичноправне Конвенције о корупцији Савета Европе и националног кривичног законодавства”, Зборник радова “Спречавање и сузбијање савремених облика криминалитета” под покровитељством Министарства за науку и заштиту животне средине Републике Србије, Криминалистичко-полицијска академија,2006. година.

КРИВИЧНО ДЕЛО УБИСТВА
КРИВИЧНО ДЕЛО УБИСТВА
'
прво издање
2008
16 x 24 цм
391 стр.
броширан повез
ћирилица
978-86-7549-899-5
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
935,00 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.