Налазите се | Аутори - Милош Радовић
Милош Радовић
Милош Радовић
Из Википедије, слободне енциклопедије

Милош Радовић је познати српски сценариста и режисер.

Биографија
Рођен је 21. октобра 1955. године. Син Душка Радовића.  Дипломирао је филмску и ТВ режију на ФДУ у Београду. Године 1986. специјализовао је ТВ режију на "NHK - Communications Training Institute" Токио, Јапан. Добитник је бројних светских и домаћих награда (укупно 60) за најбољу рекламну кампању, рекламни спот, кратки филм. Сценариста је играних филмова: „Мали свет", „Пад у рај", „Барбарогеније", „Опера Вавилон", „Хемија за 8. разред основне школе"; сценариста је и режисер кратких играних филмова „Моја домовина" и „Изненадна и прерана смрт пуковника К. К."; уз то, сценариста је и режисер документарног филма о Горану Бреговићу - „Бајке и песме са венчања и сахрана“.

Радио је у позориштима Атеље 212 и Звездара театар. Написао је позоришне комаде „Трст", „Малаксија", „Чорба од канаринца" и „Тулумбус", а режирао је „Чаругу“. Сценариста је и режисер више од 200 сати играног ТВ програма (ТВ филмови, серије, драме), међу њима: "Брод плови за Шангај", "Отворена врата", "Видим ти лађу на крају пута", "Балкан експрес 2", "Загреб - Београд преко Сарајева". Асистент на Групи за филмску и ТВ режију на београдском ФДУ до 1995.
ТРСТ
ТРСТ
 Најзад, после толико година, искрена, сетно-тужно-трагично-комична прича о великој љубави према Трсту, и о великим љубавима у Трсту, изводи на сцену неколико генерација којима је овај град обележио најважније тренутке у животу. Читав комад одвија се у хотелу „Савоиа“, у центру Трста, данас, у чијим се луксузним собама на различите начине завршавају приче започете у том граду пре много деценија.'
саиздаваштво са Атељеом 212
прво издање
2011
14 х 20 цм
112 стр.
броширан повез
латиница
978-86-519-0933-0
Пуна цена:
99,00 ДИН

Цена на сајту:
84,15 ДИН + (трошкови доставе)
Цена за чланове клуба са попустом:
74,25 ДИН
+ (трошкови доставе)