Налазите се | Аутори - Јован Ристић
Јован Ристић
Јован Ристић је рођен 4. априла 1973. године. Дипломирани је правник и професионални новинар. Такође је публициста, писац и културни радник. 
 
Директор је и суоснивач Фестивала српског филма фантастике (ФСФФ) с којим путује по Србији и земљама бивше Југославије. Један је од главних учесника организације конвенције љубитеља фантастике Беокон.
 
Ради у новинској агенцији Бетаи сарадник је пројекта Балкан Цултуре Wатцх чији је покретач Балканска мрежа за истраживачко новинарство (БИРН).
 
Музичке и филмске приказе, критике, есеје, друштвено-политичке текстове и оне који се баве популарном културом објављивао је у Рок експресу, Булевару, магазину Бре, ЈАТ ревији, Знаку Сагите, Прессингу, на сајту за популарну културу Попбокс, електронском магазину за популарну културу Френзy Спарк на сајтовима Јелен Топ 10 и Соутхеаст Еуропе и у прозину Емитор (издавач: друштво љубитеља фантастике Лазар Комарчић).
 
Прва кратка прича објављена му је 1996. године у Емитору. Потом је приче и новелете објављивао у књижевном часопису Орбис, на сајтовима Сцреаминг Планет  и Арт-Анима, у веб-магазинима Хеллy Цхеррy и Проза онлине, и у магазинима Прессинг и Трасх.
 
Заступљен је у "Белом шуму" и "Истинитим лажима", збиркама прича домаћих писаца на тему телевизије односно урбаних легенди (приређивач: Горан Скробоња).
 
У склопу пројекта "2008 - Година српске фантастике" објављена му је књига "Туђин 3 – Један незаслужени кошмар", која разобличава један од већих кинематографских митова свих времена – проблематично настајање трећег филма у серијалу "Алиен / Осми путник" који је као дебитант режирао Дејвид Финчер.
 
Дугогодишњи је активиста друштва љубитеља фантастике Лазар Комарчић – уређивао је његов трибински програм и био модератор његове књижевне радионице у Дому омладине Београда. Краће време је уређивао и његово гласило, прозин Емитор.
 
Организовао је и био учесник више од 50 трибина, које су се бавиле филмом, као и односом филма са другим приповедним формама (књижевност, стрип). Организовао је такође округле столове посвећене заштити филмске културне баштине, промоцији српске кинематографије у иностранству, као и диструбуцији нових српских филмова у условима пропале мреже домаћих биоскопа.
 
Опробао се као глумац у кратком филму Марка Бацковића "Поздрав из Београда" (2012), где игра главну улогу, а појављује се, као епизодиста, и у "Шишању" Стевана Филиповића (2010).
 
„Године у магли” су његова прва збирка прича.
 
На Интернету је познат као Таурус-Јор, или само као Јор.
 
Контакт мејл: тtaurusjor@gmail.com
КА ЈЕДНОЈ ЕКОЛОШКОЈ КУЛТУРИ
Поглед у књигу
КА ЈЕДНОЈ ЕКОЛОШКОЈ КУЛТУРИ
Књига истражује дубље хумано-еколошке узроке садашње кризе – системску међуповезаност економије и технологије, људско отуђење, обеснаженост и безнађе – и указује на једну свеобухватну визију друкчијег културног модела, заснованог на одрживости, сарадњи и еколошки утемељеној духовности. Супротстављајући се данашњим слутњама мрака и пропасти, ова књига нуди веселије и охрабрујуће изгледе.'
прво издање, 2013
15 х 23 цм
368 стр.
броширан повез
латиница
ISBN: 978-86-519-0897-5
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
330,00 ДИН + (трошкови доставе)
Акцијска цена:
330,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
330,00 ДИН
+ (трошкови доставе)