Налазите се | Аутори - Дијана Марковић Бајаловић
Дијана Марковић Бајаловић

Дијана Марковић Бајаловић

Рођена је 1960. године у Београду. Дипломирала је на Правном факултету у Београду 1982. године, где је и магистрирала 1989. године. Докторирала је 1999. године на Правном факултету у Београду на тему „Тржишна моћ предузећа и антимонополско право“

Осим академског образовања, стицала је знања из области привредног права, међународног привредног права и права конкуренције на специјализацијама и студијским боравцима у земљи и иностранству. Положила је правосудни испит 1996. године. Започела је професионалну каријеру у Институту за упоредно право, где је радила као истраживач и истраживач сарадник за област међународног привредног права од 1984-2000. године.

Од новембра 2000. године стално је запослена на Правном факултету Источно Сарајево као наставник у звању доцента на предмету привредно право. Јануара 2006. године изабрана је у звање ванредног професора. Децембра 2006. године изабрана је за декана Правног факултета у Источном Сарајеву.

Учествовала је у радним групама министарства Владе РС за израду нацрта Закона о страним улагањима, Закона о трговини и Закона о заштити конкуренције. Била је члан Антимонополске комисије СРЈ од 1998-2001. Априла 2006. године је бирана од стране Народне скупштине за члана Комисије за заштиту конкуренције Републике Србије. Јуна 2007. године изабрана је за председника Савета Комисије за заштиту конкуренције.
Члан је Удружења правника у привреди Србије и Црне Горе и члан Удружења правника Србије. Аутор је преко четрдесет чланака и расправа и преко седамдесет стручних радова. Монографије: Бонд као средство обезбеђења у англосаксонском и међународном привредном праву, Институт за упоредно право, Београд (1989.), Тржишна моћ предузећа и антимонополско право, коаутор са др Драгна Кнежић-Поповић и Горан Перчевић, Службени лист СРЈ, Београд (2000.), Положај етничких мањина у образовању, ЈП „Службени гласник“ и Институт за упоредно право, Београд (2000.), Услови за реализацију промета робе и услуга у праву Европске уније и југословенском праву, коаутор са др Јелена Вилус, др Иванка Спасић, др Љубиша Дабић, др Драгана Кнежић-Поповић, др Јасна Пак и мр Катарина Дамњановић, Институт за упоредно право, Београд, Институт за упоредно право, Београд (2001.), Положај државних универзитета у упоредном праву, коаутор са др Борис Кривокапић, др Драгана Кнежић-Поповић, др Јован Ћирић и Игор Вуковић Институт за упоредно право, Београд (2002.). Уџбеници: Међународно приватно право, приручник за полагање правосудног испита, „Привредни саветник“ а.д, Београд (2003.) и Пројурис, Београд (2007.), Привредне организације – у праву Републике Српске и упоредном законодавству, Правни факултет Источно Сарајево.

ПРАВНИ АСПЕКТИ ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈЕ МЕЂУНАРОДНОГ ПРОМЕТА УСЛУГА
ПРАВНИ АСПЕКТИ ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈЕ МЕЂУНАРОДНОГ ПРОМЕТА УСЛУГА
 '
саиздаваштво са Правним факултетом Универзитета у источном Сарајеву – Пале
прво издање
2011
17 х 24 цм
277 стр.
броширан повез
латиница
978-86-519-0922-4
Пуна цена:
440,00 ДИН

Цена на сајту:
49,50 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.