Налазите се | Аутори - Радован Лазаревић
Радован Лазаревић

„Кроз прозор малог воза” Радована Лазаревића
 
Радован Лазаревић
БЕОГРАД – „Службени гласник” је данас представио књигу „Кроз прозор малог воза” Радована Лазаревића у књижари - клубу у којој се описује Дринско-златиборски крај, његови људи, догађаји, феномени.

Лазаревић је казао да му је циљ био да књигом покаже да се испод пруге, предела који промичу поред воза, крије један дубљи слој историје који зрачи и обасјава цео крај.

Књигу је, како је казао, наменио свима који желе да сазнају више о овом крају, бурним догађајима који су се у ближој и даљој прошлости одиграли, људима, знаменитим личностима који су у њима учествовали, али и делима и идејама како ововремених тако и негдашњих неимара и визионара.

Представница „Гласника” за медије Гордана Милосављевић је подвукла да је књига не само богато илустрована добрим фотографијама, већ и на занимљив начин описује простор којим се бави.

Она је скренула пажњу да је у Лазаревићевој књизи све засновано на поузданим историјским чињеницама и резултатима дугогодисњих истраживања грађе.

Туризмолог Бранко Красојевић је констатовао да је предео у књизи виђен очима дечака који се ту родио, доцнијег професора, новинара, публицисте који је један од најлепших крајева Србије посматрао као завичај, а кроз њега и самога себе. Аутор је, како је рекао Красојевић, описао шире подручје уз трасу музејско-туристичке пруге Кремна - Шарган Витаси - Мокра Гора -Добрун - Вишеград која је израсла у перспективну, атрактивну и необичну туристичку дестинацију.

Он је додао да је за аутора „траса туристичке пруге само 'кичма', а допуњавао ју је причама о природним феноменима, њеном историјом и познатим личностима.„

„Популарно названа 'Шарганска пруга' је у ствари нит која то обиље догађаја, личности, идеја и феномена повезује у једну целину”, закључио је Красојевић.

Књижевник и новинар Ненад Стефановић је похвалио издавача што се одлучио да објавио Лазаревићеву књигу која је истовремено јединствен документ и необичан водич.

Он је код аутора открио да поседује књижевни дар јер се књига чита као узбудљива прича о лову на хајдуке, о сердару Мићићу, Николи Алтомановићу, Мехмед-паши Соколовићу, скривању и хватању Драгослава Драже Михаиловића.


Тањуг
објављено: 19.03.2013.

КРОЗ ПРОЗОР МАЛОГ ВОЗА
Поглед у књигу
КРОЗ ПРОЗОР МАЛОГ ВОЗА
„Као дечак лета сам проводио код деде у Мокрој Гори. Са Крсманског потока, где је била дедина кућа, поглед је пуцао на Вијогор, Тусто брдо, врхове Таре, Шарган... Све су то висови чија је надморска висина већа од хиљаду метара, као бедем савијени око узане долине уз речицу Камишину. У тој удолини и по странама уз њу већи је део Мокре Горе, мада су неки њени засеоци стигли до под саме врхове Таре, а неки до обода златиборске висоравни ...“'
прво издање, 2012
19 х 26,5 цм
220 стр.
броширан повез
латиница
ISBN: 978-86-519-1432-7
Пуна цена:
2.420,00 ДИН

Цена на сајту:
550,00 ДИН + (трошкови доставе)
Акцијска цена:
550,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
550,00 ДИН
+ (трошкови доставе)