КРИВИЧНА ДЕЛА УБИСТВА У СУДСКОЈ ПРАКСИ
КРИВИЧНА ДЕЛА УБИСТВА У СУДСКОЈ ПРАКСИ 500 одабраних сентенци
друго допуњено издање, 2020, 14 х 20 цм, 548 стр., броширан повез, ћирилица
978-86-519-2612-2
Пуна цена:
1.430,00 ДИН

Цена на сајту:
1.358,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.287,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Публикација Кривична дела убиства у судској пракси представља јединствену збирку судских одлука које се односе на разноврсне облике, у основи, једног кривичног дела – кривичног дела убиства. Многобројни појавни облици и узроци, те проблеми у пракси, условили су систематизацију судске праксе из области убиства за време важења новог Кривичног законика. Настала као резултат пажљиве анализе преко 800 пресуда апелационих и виших судова са територије Србије, ова публикација може корисно послужити тужиоцима, судијама и адвокатима који у пракси примењују кривично право, али и наставницима, сарадницима и научницима у кривичноправној научној области. Друго издање садржи нових 127 сентенци из судских пресуда донетих у периоду од 2017. до почетка 2020. У овом издању налазе се одлуке у вези са односом психичке узнемирености и нехатног лишења живота, разграничења појединих кривичних дела од кривичног дела убиства, проблемом прекорачења граница нужне одбране итд. 


Доц. др Вељко Турањанин је доцент на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу. Обавља функцију секретара Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу од 2014. 

Мирко Воштинић је заменик тужиоца у основном тужилаштву у Краљеву. Аутор је више научних чланака и приредио је збирку прописа и збирку судске праксе.

Далибор Ђорђевић је заменик је тужиоца у Трећем основном јавном тужилаштву у Београду и аутор више стручних радова из кривичноправне области.