КОМЕНТАР ЗАКОНА О ЗАБРАНИ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ
КОМЕНТАР ЗАКОНА О ЗАБРАНИ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ Према стању законодавства од 30. јуна 2016. године
прво издање, 2016, 16 х 24 цм, 408 стр., тврд повез, ћирилица
978-86-519-1325-2
Пуна цена:
2.200,00 ДИН

Цена на сајту:
1.870,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.650,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Разумевајући важност сузбијања дискриминације, Србија је протеклих година изградила ваљан антидискриминациони правни оквир, чија је окосница Закон о забрани дискриминације усвојен 2009. Поштовање и правилна примена овог закона од кључног су значаја за ефикасно и делотворно сузбијање дискриминације у Србији. Ово издање представља целовито коментарско-инструктивно дело које олакшава примену поменутог закона.

Коментар садржи тумачења и објашњења домаћих и међународних антидискриминационих прописа, критичке осврте на релевантне одлуке Уставног суда Србије, домаћих судова у антидискриминационим парницама, мишљења Повереника за заштиту равноправности и коментаре актуелне праксе Европског суда за људска права и Суда правде Европске уније. Коментар је резултат заједничког рада аутора са корелативним знањима. У тумачењу и разјашњењу законских концепата и појмова примењена су иста теоријска полазишта и поставке базиране на савременим научним и практичним достигнућима. Имајући у виду намену коментара, изостављена су шира теоријска разматрања и критичке анализе, а његова практична вредност произилази из приказа актуелне антидискриминационе правне праксе. Коментар је посебно користан за судије, адвокате и правнике у јавном и цивилном сектору, креаторе јавних политика, као и за све оне заинтересоване да прошире своја знања о савременом антидискриминационом праву.

Аутори овог издања су универзитетски професори, од којих је један обављао и функцију Повереника за заштиту равноправности (2010‒2015).