Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | Едиција ПУБЛИКУС
 БЕЛЕЖНИЦА ОКА НЕДРЕМАНОГ
БЕЛЕЖНИЦА ОКА НЕДРЕМАНОГ
прво издање, 2022, 14 х 20, 456 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2885-0
Пуна цена:
1.760,00 ДИН

Цена на сајту:
1.672,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.584,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Књига уводника Љиљане Богдановић, главног и одговорног уредника недељника Печат, представља поуздано сведочaнство о суштинским питањима битисања Србије и српског народа током друге деценије 21. столећа.

Уводнике одликују зналачки одабир тема, аналитичка дубина, стил врсног интелектуалца и језик хируршке прецизности. Друштвени проблеми и процеси нити почињу, нити се окончавају датумски. Зато вредност и актуелност ових текстова превазилазе временски оквир њиховог настајања (2017–2020). Ова књига је доказ да је независно, храбро и професионално новинарство у ери доминације неолибералног догматизма не само могуће већ и насушно потребно. To је својеврсна порука младим новинарима да се стваралачка слобода не добија на тацни већ се осваја истрајношћу, истинољубивошћу и интелектуалном храброшћу.

Књигу ће пожелети истраживачи и сви читаоци привржени слободи мисли и стваралаштва. Oна је и опомена да се дефицити стратегија не надокнађују суфицитима пропаганде, да се истина не да затрпати, а да се пријатељи не проглашавају већ граде.

Ово издање је позив да се заустави деградација новинарске професије, приручник за наставнике и студенте журналистике и друштвених наука уопште.

Живадин Јовановић