ВРЕМЕ ЈЕДНЕ МЛAДОСТИ
ВРЕМЕ ЈЕДНЕ МЛAДОСТИ
приредио Првослав Вучковић
прво издање, 2010.
17 х 24 цм, 540 стр.
броширан повез, ћирилица
978-86-519-0680-3
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
99,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Ако, условно речено, постоји историја која памти и историја која настаје из потребе да се заборави, могли бисмо са валидном аргументацијом и са нескривеним задовољством устврдити да је ово књига која обогаћујe историју која памти.

       Ова троделна књига аутентично говори о једном од најзначајнијих периода наше новије историје, од 1965. до 1973. године. Она представља својеврсни поглед изнутра тројице бивших председника омладине Србије, јер је настала на основу дневничких бележака њених аутора. Књига је обогаћена са још 12 прилога сарадника, креатора и учесника разнородних омладинских активности из тог периода и илустрована са више од 140 фотографија.

       Садашње генерације младих имају многе могућности стицања историјске свести, али књиге попут ове су незаменљиве јер дају примарна изворна обавештења о томе како су се млади у Србији пре четрдесетак година борили за своје место у друштву, за егзистенцију и друштвену афирмацију, за свој искорак испод шињела ратних револуционарних генерација.

       Aутори и актери ове књиге као да данашњој омладини Србије кажу: ето, то смо били ми, будите – не као ми, будите другачији, бољи, али све што урадите, знајте, то је ваше дело