ЛЕКСИКОН НАСЛЕДНОГ ПРАВА
ЛЕКСИКОН НАСЛЕДНОГ ПРАВА
прво издање, 2021,17 х 24 цм, стр. 280, тврд повез, ћирилица ISBN 978-86-519-2719-8
Пуна цена:
2.420,00 ДИН

Цена на сајту:
2.299,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
2.178,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
У Лексикону наследног права научно је обрађено материјално и процесно наследно право (ванпарнично, парнично и јавнобележничко) према важећим законским решењима. Лексикон је настао да би се читалачкој публици пружиле информације о правним институтима из домена наследног права, а правницима омогућило да се подсете значења појединих наследноправних института.

Ово издање могу да користе дипломирани правници за припреме за полагање правосудног или јавнобележничког испита, као и студенти права приликом савладавања и стицања неопходних елементарних знања или провере стеченог знања из наследног права као наставно-научне дисциплине. Осим тога, препоручујемо је и медијским посленицима који прате рад судова или јавних бележника приликом извештавања о случајевима из судске праксе, као и другим лицима која имају интерес да сазнају значење појединих правних појмова из области наследног права или садржину појединих наследноправних института.

У Лексикону су поједине одреднице, које представљају латинске правничке сентенце или стручне термине, написане на латинском језику. Називи тих одредница су на фонетском и ћириличком писму, с тим што су у тексту наведени и оригинални називи одредница латиничким писмом.