КОМЕНТАР ЗАКОНА О ЈАВНОМ ТУЖИЛАШТВУ
КОМЕНТАР ЗАКОНА О ЈАВНОМ ТУЖИЛАШТВУ Према стању законодавства од 10. маја 2023. године
прво издање, 2023, 14 х 20 цм, 388 стр., тврд повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2959-8
Пуна цена:
2.200,00 ДИН

Цена на сајту:
2.090,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.980,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Опсежност промена у устројству јавног тужилаштва и положају носилаца јавнотужилачке функције захтевала је да се нова решења и институти из Закона о јавном тужилаштву подробније објасне због чега се јавила потреба за коментаром Закона о јавном тужилаштву.

Осим што ће промене у уређењу јавног тужилаштва довести до промена у начину функционисања тог органа, нови модел организације јавног тужилаштва ће се одразити и на поступање носилаца јавнотужилачке функције у предистражном и кривичном поступку, јер се тежиште одлучивања преноси на јавне тужиоце (досадашње заменике јавних тужилаца), првенствено као последица укидања монократског система. Утицај новог јавнотужилачког система на начин рада и одлучивања у предистражном и кривичном поступку је разлог више због кога је било нужно израдити коментар Закона о јавном тужилаштву и упознати стручну публику са новим законским решењима.

Аутор је јавни тужилац Врховног јавног тужилаштва, који је био члан Радне групе Одбора за Уставна питања и законодавство Народне скупштине за израду Акта о промени Устава и члан Радне групе Министарства правде за израду радне верзије Закона о јавном тужилаштву.