Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | Едиција ПУБЛИКУС
ВЕЛИКА ПРЕВАРА
ВЕЛИКА ПРЕВАРА Како су Срби изгубили век
друго проширено и допуњено издање, 2020, 16 х 24 цм, 268 стр., тврд повез, латиница, ISBN 978-86-519-2548-4
Пуна цена:
1.320,00 ДИН

Цена на сајту:
1.254,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.188,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Ова књига Борисава Јовића је храбро и истинољубиво сведочанство о времену у коме је и сам био истакнути учесник многих важних догађаја.

У једном од најодсуднијих и најнеизвеснијих часова за будућност Србије, књига Борисава Јовића се указује и као вапај да се зауставимо над амбисом и ударимо на све капије не бисмо ли сазнали где смо забасали и шта бисмо морали да учинимо да се спасемо и нађемо излаз из ћорсокака. А излаза и спасења нема изван истине. Без истине о самој себи нема повратка Србије у слободни свет.

Академик Матија Бећковић

 

Књигом која је у рукама читаоца Јовић је одлучио да обавести јавност шта се све догодило српском народу у двадесетом веку [...] да изнесе своје виђење догађаја који се тичу узрока грађанског рата и распада Југославије. Он то не чини само као један од значајних учесника у време кризе и распада државе већ као човек са богатим политичким искуством, као интелектуалац који понире у прошлост и анализом догађаја из прошлости настоји да објасни потоња збивања која се тичу катастрофалног исхода грађанског рата и распада Југославије по Србију и српски народ.

Академик Василије Ђ. Крестић

 

Истина Боре Јовића је за историју релевантна и по положајима на којима је био и по опредељењу да о свему овако говори, по оној народној куд пукло – да пукло! а да ништа не затрпа и не сакрије, и тиме постала једна од најмеродавнијих истина о српској десетој деценији двадесетог века. Зато ову књигу треба читати истовремено и као историјско суочавање народа са собом и као књигу националне катарзе.

Књижевник Милован Витезовић