НЕУРОЛОГИЈА НОВОРОЂЕНЧЕТА
НЕУРОЛОГИЈА НОВОРОЂЕНЧЕТА
саиздаваштво са ИП „Book", прво издање, 2019, 21,3 X 30,3 цм, 1117 стр., латиница, тврд повез, ISBN 978-86-519-2327-5
Пуна цена:
15.400,00 ДИН

Цена на сајту:
14.630,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
13.860,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
У капиталној монографији НЕУРОЛОГИЈА НОВОРОЂЕНЧЕТА Драгомира Бранковића, педијатра-неонатолога, Боривоја Марјановића, педијатра-неуролога, и Љубомира Стојанова, педијатра-метаболога и генетичара, су по први пут у нашој медицинској науци обухваћени, кроз 11 различитих подцелина, проблеми с којима се свакодневно сусрећу неонатолози, дечји неуролози, генетичари, метаболози, дечји хирурзи и ортопеди, неурохирурзи и физијатри у одељењима неонатологије и одељењима интензивне неге дечјих клиника и института, а које збрињавају витално угрожену новорођенчад. Монографија је управо намењена и свима њима. 
У нашој медицинској литератури је веома мало текстова који првенствено разматрају проблеме у вези с развојем, обољењима и повредама мозга новорођенчета и одојчета, односно с проблемима који се одражавају на читав даљи психомоторни развој. Трајне неуролошке последице (ментална ретардација, епилепсија, церебрална парализа) и летални исход су, нажалост, врло чести „пратиоци" поремећаја у развоју, повреда или обољењa мозга у перинаталном и неонаталном периоду.
Основне вредности ове монографије, осим свеобухватности, представљају теме које до сада нису обрађиване у нашој литератури (попут мождане смрти код новорођенчади),  савременост погледа на изнете проблеме (метаболички процеси на нивоу целуларних и субцелуларних структура; висок удео генетских поремећаја у њиховој етиопатогенези), најновије препоруке за  дијагностичке, терапијске и хабилитацијске  процедуре, као и велики број референци (6870) које су аутори користили и које упућују кориснике монографије на даља истраживања.
Високи углед рецензената (академик проф. др Владимир Костић, проф. Свјетлана Маглајлић, доц. др Маја Ђорђевић) и њихове рецензије (штампане у целини у уводном делу монографије) недвосмислено потврђују да монографија НЕУРОЛОГИЈА НОВОРОЂЕНЧЕТА представља изузетан допринос нашој медицинској науци и пракси, посебно у области збрињавања новорођенчади и одојчади с поремећајима у развоју, повредама и обољењима централног нервног система (ЦНС).