ПОРЕСКИ ДЕЛИКТИ У СРПСКОМ ПРАВУ
ПОРЕСКИ ДЕЛИКТИ У СРПСКОМ ПРАВУ
прво издање, 2023, 16 х 24 цм, 288 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2855-3
Пуна цена:
1.980,00 ДИН

Цена на сајту:
1.881,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.782,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
По први пут у једној књизи на свеобухватан начин су обрађени порески деликти  (пореска кривична дела и порески прекршаји) у српском кривичном и пореском законодавству. Аутор је анализирао судску праксу и комплексне проблеме у примени пореског материјалног права у кривичним и прекршајним поступцима поводом пореских деликата. 

Свестрано разматрање везе која постоји између пореског и казненог права, дилеме које се тичу забране двоструког угрожавања, заштите од аутоинкриминације, односа одузимања имовинске користи и опорезивања незаконито стечених прихода, примене правила о временском важењу прописа, стицају итд. – само су нека од питања на које би у овој књизи одговор могли да пронађу сви припадници правосудних професија.

Аутор је пропоручио и у којим правцима би требало да се креће српско законодавство, с аспекта заштите фискуса, када је реч о кривичним делима и прекршајима у области опорезивања, па на пример предлаже да се одустане од садашње нормативне дихотомије пореских кривичних дела. Такође, он упућује и на то како би требало поступити приликом решавања конкретних случајева чији су предмет порески деликти.