ПЕВАЊЕ НА ПУТУ
ПЕВАЊЕ НА ПУТУ Мотиви путовања у српској поезији 20. века
саиздаваштво са Учитељским факултетом Универзитета у Београду, прво издање, 13,5 х 20 цм, 260 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2170-7
Пуна цена:
1.999,80 ДИН

Цена на сајту:
1.899,81 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.799,82 ДИН
+ (трошкови доставе)

Иако је састављена од засебних текстова, студија Певање на путу – мотиви путовања у српској поезији 20. века јесте целовита монографија прожета јединственом темом и ауторкиним поступком. Усредсређујући се на суптилна питања лиризовања путописног искуства, на уочавање једва приметних асоцијативних и симболичких веза између спољашњег погледа и унутарњег доживљаја, Слађана Јаћимовић омеђила је један до сада непримећен, а битан ток у савременој српској поезији. Било да је реч о певању егзистенцијалног доживљаја туђег простора или завичајних предела и културног памћења које кроз њих просејава, реч је о мотивима изразитих значењских могућности, који су у поезији наших најзначајнијих песника дали ванредне резултате.

Оно што даје додатну вредност овим есејима јесте ауторкин књижевни поступак и њен стил. За Слађану Јаћимовић песнички текст јесте основни водич у тумачењима, а стилска лепота и прецизност описа њихова најбитнија својства.

Александaр Јовановић