СТЕЧАЈ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА
СТЕЧАЈ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА Банкротство - Санација
 прво издање, 2019, 16 х 24 цм, 268 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2304-6
Пуна цена:
990,00 ДИН

Цена на сајту:
940,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
891,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Материја обрађена у делу Стечај привредног друштва распоређена је у три дела ‒ „Општа питања“, „Банкротство“ и „Санација“. У првом делу, обрађене су теме: појам стечаја и стечајног права, настанак и развитак стечајног права и начела стечајног поступка. У другом делу, у оквиру десет глава, обрађена су питања везана за стечајни поступак, као што су услови стечајног поступка, органи стечајног поступка, стечајне радње, дејства стечајног поступка, стечајна маса, намирење стечајних поверилаца и међународни стечај. Трећи део посвећен је реорганизацији и финансијском реструктурирању дужника.

Из садржаја се може закључити да ово дело може носити назив „Стечајно право“. Ипак, аутор се определио да, водећи рачуна о томе да актуелни домаћи Закон о стечају регулише само стечајни поступак привредних друштава, а не и стечај предузетника и других могућих врста дужника, прилагоди наслов књиге њеном стварном садржају.

Аутор је зналачки користио ново стечајно законодавство, правилно га представљајући, али не подлежући казуистици и не оптерећујући текст навођењем коришћеног документационог материјала. У том смислу је извршио добру систематизацију дела, нижући институте њиховом логичном повезаношћу. Дело је писано кратким, језгровитим и јасним реченицама, тако да је право умеће било представити ову сложену материју на разумљив и кориснику прихватљив начин.