ПОСТУПАК ИЗВРШЕЊА И ПОСТУПАК ОБЕЗБЕЂЕЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
ПОСТУПАК ИЗВРШЕЊА И ПОСТУПАК ОБЕЗБЕЂЕЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
прво издање, 2020, 16 х 24 цм, 396 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2529-3
Пуна цена:
2.200,00 ДИН

Цена на сајту:
2.090,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.980,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

У овој књизи обрађени су поступак извршења и поступак обезбеђења Републике Србије уређени одредбама новелираног Закона о извршењу и обезбеђењу из 2019. године, тако да она пружа основна сазнања о методима правне заштите грађанских субјективних права у овом домену грађанскоправне заштите. 

У уводном, првом делу књиге изложена су општа правила процедуре која су заједничка за поступак извршења и поступак обезбеђења, као метода грађанскоправне заштите (њихове основне карактеристике, начела и однос према другим методима грађанскоправне заштите). У њеном другом и трећем делу обрађени су посебно поступак извршења и поступак обезбеђења у складу с позитивним правом, тако што су изложена организациона и функционална правила којима су они регулисани.

Књига је, пре свега, намењена студентима основних и мастер студија на правним факултетима у земљи за припремање дела испита из грађанског процесног права или за припремање испита из извршног процесног права, а може да послужи и као користан приручник правницима који у свакодневној делатности примењују правила извршне процедуре.