СПРЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ
СПРЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ
прво издање, 2018, 16 х 24 цм, 532 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2138-7
Пуна цена:
1.540,00 ДИН

Цена на сајту:
1.463,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.386,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

„Широк спектар законских прописа у вези са насиљем у породици изазива велику пажњу научне и стручне јавности, и због тога и представља предмет ове монографске студије. [...] У монографији се препознају проблеми у примени прописа и дају предлози за њихово превазилажење. Намера аутора је да укаже да је првобитни ratio legis инкриминације насиља у породици доведен у питање.

Насиље у породици је већ дуго у центру пажње и судске праксе и теоретичара кривичног права, те аутор врло вешто настоји да утврди разлоге за такво интересовање, као и да ли је законодавац успео да изнађе адекватну законску платформу за решавање овог облика насиља. Ова студија представља систематску и монографску научну обраду ове сложене проблематике.

Књига ʼСпречавање и сузбијање насиља у породициʼ представља значајан допринос нашој, пре свега кривичноправној, теорији од које ће истовремено имати користи и наша судска пракса. Она је намењена, с једне стране, стручним и научним круговима, а са друге стране представља веома користан материјал за оне који у пракси раде на сузбијању криминалитета почевши од органа унутрашњих послова, преко тужилаштва до судова и установа које учествују у спречавању и сузбијању насиља у породици.“