ПОЈМОВНИК ЕВРОПСКЕ УСТАВНОСТИ
ПОЈМОВНИК ЕВРОПСКЕ УСТАВНОСТИ
прво издање, 2022, 17 х 24 цм, 1016 стр., тврд повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2781-5
Пуна цена:
5.500,00 ДИН

Цена на сајту:
5.225,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
4.950,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Књига „Појмовник европске уставности“, структурално, методолошки и садржински, без сумње, превазилази сопствени наслов. Озбиљна грађа за савремено европско уставно право и аутентична „мапа“ за сналажење у европској уставној материји. Подједнако може привући пажњу уставноправних зналаца и уставноправних почетника. Амбициозан подухват аутора – европски образованог уставног правника.

(проф. др Владан Петров)

Подухват аутора Појмовника описују четири речи: знање, упорност, посвећеност и корисност. Наша стручна јавност чекала је безмало пола столећа на књигу која је исход овако замашног истраживачког посла. Упоредна уставна наука добија обиман извор знања из веома актуелне материје, која раније није сагледавана и проучавана на начин на који је то учињено приликом израде Појмовника.

(проф. др Оливера Вучић)

Појмовник европске уставности др Владимира Микића дело је без угледног модела у српској правној књижевности. Реч је о импозантном штиву у коме су устави држава Европе минуциозно разложени на основне уставноправне институте. Премда би обим и садржина Појмовника наметали друкчије уверење, та стваралачка енергија извирала је искључиво из једног, и то несвакидашњег, пера.
Појмовник је дело које ће знатно олакшати будуће истраживачке подухвате на пољу упоредног конституционализма. Иако сам назив дела упућује на гледиште да је реч о фактографском и дескриптивном штиву, аутор је, не угрожавајући основни карактер Појмовника, сувопарност текста развејавао оригиналним промишљањима и ефектним критичким пасажима.
Верујемо да је објављивање Појмовника европске уставности управо онај недостајући дашак свежине који може да допринесе разбуђивању већ увелико успаване и мемљиве уставноправне науке у Србији.

(проф. др Дарко Симовић)