Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | ЕДИЦИЈА ЕВРОПСКА УНИЈА
ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ
ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ
превели Ивана Радић
Милена Михајловић
Владимир Атељевић
Владимир Међак
прво издање
2007
17 х 24 цм
473 стр.
броширан повез
латиница
978-86-7549-507-9
Пуна цена:
1.320,00 ДИН

Цена на сајту:
1.254,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Политички систем Европске уније установљава нови начин анализирања и и страживања ЕУ. Полазећи од становишта да ЕУ сада поседује многе атрибуте модерних политичких система, Сајмон Хикс тврди да би требало да користимо опште теорије и методе политичких наука које би нам помогле у разумевању начина функционисања ЕУ. За сваки од кључних процеса у политичком систему ЕУ – извршну, законодавну и судску политику, јавно мњење, интересне групе и демократију и регулаторну, дистрибутивну, монетарну, спољну и политику грађанства – у књизи су коришћени кључни инструменти политичких наука, разматрана најновија теоријска истраживања и ово знање примењено у детаљној дескриптивној анализи.

Ново издање ове веома успешне и оригиналне књиге систематизује огромну количину емпиријских података прикупљених до данас. Потпуно је ревидирана и допуњена како би обухватила утицај проширења ЕУ и других скоријих догађаја како у самој ЕУ, тако и у теоријским расправама о њој.

Сајмон Хикс је професор Европске и упоредне политике на London School of Economics and Political Science. Поред неколико објављених књига о политици ЕУ и чланака у водећим часописима политичких наука, такође је и директор Истраживачке групе Европског парламента и коуредник у European Union Politics.