ИГРАЈМО СЕ СРПСКОГ
ИГРАЈМО СЕ СРПСКОГ Почетни комуникативни курс српског језика за децу с руског говорног подручја / Начальный коммуникативный курс сербского языка для русскоговорящих детей,
прво издање, 2024, 20,5 х 29 цм, 292 стр., броширан повез, ћирилица ISBN 978-86-519-3024-2
Пуна цена:
3.300,00 ДИН

Цена на сајту:
3.135,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
2.970,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Приручник Играјмо се српског намењен је деци основношколског узраста из Руске Федерације која бораве у Србији и желе да науче српски језик. Ауторка је успешно спојила своје богато педагошко искуство с креативним приступом у осмишљавању јединственог наставног материјала, који представља значајан ресурс за даљи развој методике наставе страних језика. Приручник садржи 20 наставних јединица, кратак преглед граматике на српском и руском језику, уз пригодне табеле. Свака наставна јединица садржи: текст и вежбање; дијалоге, преглед граматике и вежбања; илустрације у боји, мини-стрип; укрштене речи; мали српско-руски речник нових речи; интерактивне језичке игре и песме за децу. Граматичке категорије нису објашњене на класичан начин, већ су обрађене кроз песме, што не само да олакшава процес учења већ ствара и позитивно окружење за разумевање и усвајање језичких елемената. Кроз употребу песама, сложен граматички систем српског језика добија нову димензију – граматика постаје интегрални део креативног и интерактивног наставног искуства. Осим тога, уводећи причу о Ивану, ученику основне школе који је дошао из Руске Федерације у Србију, ауторка појачава ангажованост читаоца приказујући реалне животне ситуације. Верујем да ће деца из Русије с одушевљењем читати о Ивановим авантурама и склапању пријатељства у Србији, као и да ће кроз његову причу упознати наше народне обичаје и традицију. Приручник је написан јасним и разумљивим језиком. Илустрације у боји и добро осмишљени графички прикази доприносе бољем разумевању и памћењу материјала. Кроз живописне илустрације, поучне приче, песме и укрштене речи ауторка је успела да створи динамичан и интерактиван материјал, који подстиче читаоца на активно учешће. Илустрације су посебно значајне јер визуално подржавају разумевање језичких елемената и олакшавају процес учења.

Дело Играјмо се српског представља својеврсно путовање кроз језичке изазове. Верујем да ће ауторка др Карина Авагјан и у будућности наставити да негује љубав према српском језику код својих ученика пружајући им инспиративно и јединствено искуство у учењу новог језика.

Рецензент

Др Николета Гутвајн, виши научни сарадник

Институт за педагошка истраживања у Београду