Налазите се |
ШКОЛАРЦИ „ЛЕЊЕ МАМЕ“
ШКОЛАРЦИ „ЛЕЊЕ МАМЕ“
прво издање, 2022, превеле Миља Балетић и Весна Смиљанић Рангелов, 16 х 20 цм, 264 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2507-1
Пуна цена:
1.210,00 ДИН

Цена на сајту:
1.149,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.089,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Школа је велики стрес за све учеснике у образовном процесу. Школски систем је поље на које тешко да можемо утицати да се промени, али смо зато способни да променимо свој однос према њему. Сведоци смо да овако или онако, и родитељи морају у школу. Родитељ треба да савлада градиво:

- Како одабрати школу

- Како се односити према оценама

- Како без напетости и губљења живаца помоћи око домаћег (и да ли помагати?)

- Шта чинити у случају малтретирања у школи

- Како се супротставити учитељу и наставнику ако нарушавају границе дететове личности

Највећи родитељски успех током школовања деце јесте освајање златне средине између презаштићености и занемаривања. За то је потребно укључивати „лењу“ маму…

Она је лења да се нервира због сваке ситнице. Лакше јој је да кроз ђачко доба своје деце пролази: без нервозе, без насиља, без комплекса инфериорности, без комплекса родитељског нарцизма.

Лења „мама“ зна:

Није истина да оцене нису важне. Истина је да нису важније од психичког здравља целе породице и добрих међусобних односа свих чланова.

"Родитељска подршка у овој књизи имаће главну улогу. Зато што још нисам смислила како бих могла утицати на цео образовни систем, реформисати га тако да сваком детету у школи буде лепо. Али знам да ће све муке ђачког доба, све мане система дете превазићи уз одговарајућу подршку родитеља."

Ана Бикова