МАКС
МАКС
превела Маја Анастасијевић, прво издање, 2023, 13,5 х 20 цм, 536 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2466-1
Пуна цена:
2.000,00 ДИН

Цена на сајту:
1.900,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.800,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Кроз призму живота шест жена, роман приповеда о 20. веку, скицирајући панораму једног невероватног времена.

*

Макс се бори. Макс бежи. Макс тражи. Бори се против лудила у свету, који се распада. Бежи од људи који га не разумеју. Тражи ону једину праву жену, коју ће моћи да воли. Ово је прича о Максу Ернсту, великом уметнику прошлог века.

Роман о слободи, уметности, лудилу, завичају – и Максу, Максу Ернсту. О његовој побуни против оца, који припада времену цара Вилхелма II, лутању по разузданом Паризу двадесетих година и скромном животу у бекству и егзилу у Америци.

Његове жене и пријатељи су великим делом били познате личности тога доба: Леонора Карингтон, Пеги Гугенхајм, Пабло Пикасо, Андре Бретон. Све њих покрећу очајање, занос, пожуда. Аутор приповеда невероватно живо, преносећи своја осећања на читаоца: у сваком реду ове књиге осећамо страст са којом је написана.Маркус Ортс је рођен 1969. године. Студирао је филозофију, романистику и англистику у Фрајбургу. Писац је, живи у Карлсруеу, са супругом и троје деце. Његови романи су преведени на шеснаест језика, по једном од њих, „Собарица“ (Das Zimmermädchen), снимљен је филм. Аутор је и више радио-драма и књига за децу.