КОМЕНТАР ЗАКОНА О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ
КОМЕНТАР ЗАКОНА О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ Са судском праксом и регистром појмова
треће допуњено издање, 2022, 16 х 24 цм, 852 стр., тврд повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2789-1
Пуна цена:
3.520,00 ДИН

Цена на сајту:
3.344,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
3.168,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Треће издање је иновирано и проширено, усклађено са стањем законодавства до 31. децембра 2021. године. Аутор је и у овом издању пружио систематско тумачење одредаба Закона о општем управном поступку. Приликом коментарисања већине правних института упућено је на релевантне прописе и управно-судску праксу. Осим тога, указано је и на стандарде европског управног права и у упоредном праву. На оним местима где је то било неопходно, приказана су и доктринарна схватања и одговарајућа литература.

Коментар је корисно помагало за оне који се повремено или свакодневно служе Законом о општем управном поступку, али и за студенте и стручну јавност заинтересоване за управно право. Због критичког отклона према важећим решењима и методолошког приступа да се разматрају проблеми наметнути у досадашњој пракси примене Закона, текст Коментара је путоказ за унапређење домаћег законодавства.

 ***

Аутор је редовни професор Правног факултета на Правном факултету Универзитета у Београду.

У издању некадашњег „Службеног листа“ и касније ЈП „Службеног гласника“, објављена су десет издања „Коментара Закона о општем управном поступку“, према Закону који је престао да се примењује у целини од 2017. године, професора Томића и судије Вере Бачић. Последње, јубиларно издање штампано је 2016. године. Са проф. др Ђорђијем Блажићем, професор Томић је коаутор Коментара Закона о управном поступку Црне Горе (Подгорица, 2017).