СРПСКО-ЕНГЛЕСКИ ЕНГЛЕСКО-СРПСКИ РЕЧНИК ГРАЂАНСКОГ ПРОЦЕСНОГ ПРАВА
СРПСКО-ЕНГЛЕСКИ ЕНГЛЕСКО-СРПСКИ РЕЧНИК ГРАЂАНСКОГ ПРОЦЕСНОГ ПРАВА
друго измењено и допуњено издање, 2022, 14 х 20 цм, 110/106 стр., броширан повез, ћирилица/латиница, ISBN 978-86-519-2378-7
Пуна цена:
1.760,00 ДИН

Цена на сајту:
1.496,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.320,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Српско-енглески и енглеско-српски и речник грађанског процесног права садржи преведене термине грађанског процесног права из домена националног законодавства и теорије цивилне процедуре. Аутори овог првог специјализованог правничког речника грађанског процесног права прихватили су се његове израде с намером да преведу националне процесноправне термине из области парничног поступка, ванпарничног поступка, поступка извршења и обезбеђења, стечајног поступка и арбитражног поступка. На тај начин, ова редакција Речника од помоћи је правницима, преводиоцима и медијским посленицима, који се служе енглеским језиком, да се у свом раду или приликом превођења на брз и погодан начин информишу или подсете на превод одређених процесних појмова и института грађанског процесног права Републике Србије.

Редакција другог издања Речника допуњена је појединим терминима из ванпарничног и у нешто мањој мери терминима извршног процесног права, уколико представљају нове националне процесноправне термине из домена цивилног права.