КОМЕНТАР ЗАКОНА О ИЗВРШЕЊУ ВАНЗАВОДСКИХ САНКЦИЈА И МЕРА
КОМЕНТАР ЗАКОНА О ИЗВРШЕЊУ ВАНЗАВОДСКИХ САНКЦИЈА И МЕРА
прво издање, 2024, 14 х 20 цм, 236 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-3034-1
Пуна цена:
1.870,00 ДИН

Цена на сајту:
1.776,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.683,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Дело Ивана Милића је по много чему пионирско у нашој литератури. Коментар ће послужити како правницима практичарима, тако и онима који се баве научним радом (из рецензије проф. др Драгише Дракића, Правни факултет Универзитета у Новом Саду).

Писање коментара правних норми посебно је сложено, али је аутор Иван Милић успео да јасно и систематично напише ово дело (из рецензије проф. др Милана Шкулића, Правни факултет Универзитета у Београду).

Аутор познавање материје потврђује нарочито указивањем на нормативне недостатке и предлагањем, уз ослањање на доктринарне ставове и судску праксу, решења за одређене правне институте. Издавањем овог коментара ЈП Службени гласник, након Коментара Закона о извршењу кривичних санкција, заокружује доктринарну обраду у области извршења казнених санкција и мера што је посебно значајно због традиционалног запостављања те области у научној и стручној јавности (из рецензије проф. др Александре Илић, Факултет безбедности Универзитета у Београду).

Изрицање и извршење ванзаводских санкција и мера има све већу примену у пракси, зато ће ова књига аутора доц. др Ивана Милића бити од велике користи за теорију и праксу (из рецензије мр Дарка Тадића, председника Апелационог суда у Новом Саду).

Ванзаводске санкције и мере предмет су интересовања правне науке и законодавца, што свакако има и практичне апликације, тако да је Коментар од значаја за научна промишљања у примени прописа у актуелној и значајној области (из рецензије проф. др Емира Ћоровића, Департман за правне науке Државног универзитета у Новом Пазару).

Коментар Закона о извршењу ванзаводских санкција и мера аутора доц. др Ивана Милића по први пут анализира законску материју ванзаводских санкција и мера са јединственим методолошким приступом. Прегледна публикација садржи обиље корисних анализа, коментара и приказа решења из судске праксе, прилагођена практичарима и широј читалачкој публици (из рецензије доц. др Дејана Новаковића, управника КПЗ Пожаревац – Забела).

Аутор на објективан и прецизан начин приказује и тумачи одредбе Закона о извршењу ванзаводских санкција и мјера, „документујући“ их судском праксом која је створена у овој области. Наведено може бити од велике помоћи за правилну и јединствену примјену одредаба овог закона, што би у коначном могло дати значајан допринос у достизању већег обима примјене ванзаводских санкција, што се веома често поставља као циљ увођења ових кривичних санкција у позитивно законодавство (из рецензије проф. др Мила Шикмана, Правни факултет Универзитета у Бањалуци).рецензије проф. др Мила Шикмана, Правни факултет Универзитета у Бањалуци).