МАДОНА У БУНДИ
МАДОНА У БУНДИ
потпомогнуто од стране Министарства културе и туризма Републике Турске, превела Мирјана Теодосијевић, друго издање, 2023, 13,5 х 20 цм, 204 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2464-7
Пуна цена:
880,00 ДИН

Цена на сајту:
836,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
792,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Ремек-дело Сабахатина Алија које је доживело неочекивану и заслужену светску славу седамдесет година након првог објављивања.

Раиф-ефендија је, наизглед, сасвим обичан службеник у банци. Марљиво ради за својим писаћим столом у Анкари преводећи документа. Међутим, у једној похабаној свесци забележена је прича о сусрету који ће му променити живот. Откриће изузетне прошлости овог обичног човека једно је од многих изненађења које очекују читаоце романа Мадона у бунди, дубоког и дирљивог промишљања о љубави и губитку турског писца Сабахатина Алија. Откриће је већ и Алијев роман сам по себи – наравно не за читаоце у родној Турској, где је први пут објављен још 1943. и где је у последње три године штампан у више од милион примерака. Иако нико поуздано не зна разлог толике обновљене популарности, претпоставља се да део привлачности лежи у Алијевој биографији: писац је био противник и жртва тадашњег ауторитарног режима, који је, највероватније, одговоран за његову смрт под нерасветљеним околностима 1948. године. С друге стране, прича о несрећној љубави, нарочито ако је уверљива и суптилна као ова, опчињава читаоце широм света показујући да лепота и истина, као и књижевност, вечно трају.