МАРШАЛКА
МАРШАЛКА
превела Маја Анастасијевић, прво издање, 2023, 13,5 x 20 цм, 296 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2888-1
Пуна цена:
1.430,00 ДИН

Цена на сајту:
660,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
660,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
660,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Осим имена, Зора дел Буоно је од бабе наследила и породичну љагу: стара Зора је, наиме, била умешана у случај пљачке и убиства.

Маршалка је обиман, живописан породични роман о једној снажној жени, Словенки Зори Дел Буоно, која на крају Првог светског рата упознаје будућег супруга, професора радиологије Пјетра Дел Буона. Одлази с њим у Бари, на југ Италије, где двоје убеђених комуниста живе као буржуји, али се и политички ангажују у покрету отпора Мусолинијевом фашизму. Зора је упечатљива, темпераментна и способна жена, склона заповедању. Диви се Јосипу Брозу Титу, којем покушава да достави оружје и којем њен супруг спасава живот. Она жели да има већу улогу него што је то могуће, али и да битно утиче на судбине људи у свом непосредном окружењу. Њен живот и животи њених чланова породице, деце и унука, одвијају се у доба ратова и насиља, огорчених територијалних и идеолошких борби који су до данас оставили трага у свету.

У грандиозном завршном монологу стара Зора Дел Буоно испричаће своју причу до краја: причу о љубави, страсти, борбама, мржњи, издаји и једном кобном догађају који је животе њених најближих избацио из колосека.