PRAXIS
PRAXIS Мишљење као диверзија
прво издање, 2012, 17 х 24 цм, 500 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-1177-7
Пуна цена:
1.870,00 ДИН

Цена на сајту:
550,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
550,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
550,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Желимо филозофски часопис у оном смислу у којем је филозофија мисао револуције: непоштедна критика свега постојећега, хуманистичка визија доиста људског свијета и надахњујућа снага револуционарног дјеловања.

„Чему Praxis 

Моћ мишљења не треба прецјењивати. Ниједно мишљење није тако моћно да би могло створити нови свијет само својом силом. Али мишљење не треба потцјењивати. Доиста, бољи свијет не може се створити без мислеће обраде идеје слободе, стваралаштва и правде.

Гајо Петровић

Два су интернационална циља Корчуланске љетне школе: 1. развијање дијалога на релацији Исток–Запад, односно између филозофа и социолога из социјалистичких и несоцијалистичких земаља; и 2. дјеловање у смислу интелектуалне интеграције Европе, у ужем смислу, и стварања додира међу интелектуалцима у ширем, планетарном смислу, то јест, у границама универзалности саме филозофије и науке.

Руди Супек

Занимала ме је тежња праксисоваца за освајањем слободе критичког мишљења у социјалним околностима које су а приори биле несклоне таквом типу мишљења. То трагање за слободним критичким мишљењем, скоро пресахло у трагичним околностима распада Југославије, и након више деценија од нестанка часописа и Школе, још је увек жив и динамичан процес, а не само мање или више занимљиво питање културне „археологије“. Покушај реконструкције тог процеса критичког суочавања Praxisa са својим временом и накнадних критичких оспоравања те институције хрватске, југословенске, европске и светске културе, основна је намера, па зашто не рећи, и амбиција ове књиге. На другима је да оцене колико и како је реализована.

Из Предговора Божидара Јакшића