ПАС БЕЛАЦ
ПАС БЕЛАЦ превела Митровић Јелена
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
825,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
825,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
825,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Писана пре више од пола века, ова књига, на граници између романа, аутобиографије и басне, чита се као да је написана јуче.


Пред  читаоцима је, након Обећања у зору, превод још једног аутобиографског романа француског писца Ромена Гарија, инспирисан животом у Америци са супругом Џин Сиберг. Аутор овога пута приповеда о расизму, промишљајући истовремено о „излечивости“ мржње, све кроз причу о псу дресираном да напада припаднике само једне расе.

Радња је смештена у пролеће 1968, када се у САД, након убиства Мартина Лутера Кинга, разбуктавају расни немири, док у Европи демонстрирају студенти, а на Далеком истоку букти Вијетнамски рат.

Борци за грађанска права, како умерени тако и они радикални, као и холивудски миље, који помажући црнцима покушава да помогне себи, сагледани су из различитих углова. Почесто уз дозу хумора, који је, уз хуманизам, својствен Гаријевом стваралаштву.

Међу гласним ликовима налазе се аутор и његова супруга, глумица и активисткиња Џин Сиберг, док запажене епизоде имају, између осталих, Марлон Брандо и Роберт Кенеди.