SERBIAN JAZZ, БРЕ!
Поглед у књигу
SERBIAN JAZZ, БРЕ!
прво издање, 2012
22 х 22 цм
156 стр.
тврди повез
латиница
978-86-519-1307-8
Пуна цена:
1.210,00 ДИН

Цена на сајту:
1.149,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.089,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

SERBIAN JAZZ, БРЕ! представљен у Дому омладине
12. Април 2012.
У Дому омладине у среду, 11. априла отворена је изложба фотографија и представљена фото-монографија Ивана Грлића Serbian Jazz, Бре!.

Реч је о мултимедијалном догађају који је обухватио представљање луксузне монографије, изложбу и концерт. Пројекат је настао у оквиру серијала Serbian бре! започетог 2001, а претходна књига Serbian Soul, бре! је била посвећена такође познатим домаћим музичарима.

У монографији се налази седамдесетак портрета актуелних српских џезера уз њихове кратке биографије на српском и енглеском. У сали Американа и фоајеу Дома омладине приказано је 217 радова, а изложба ће трајати шест дана. Пројекат ће бити представљен и у Суботици 27. априла, уз нешто мање музичара на бини.

Петар Арбутина је, у име издавача, оценио да је реч о покушају да се створи нова енергија, а не „друга Србија“.

„Хтели смо да докажемо да Србија није шатра, Ибарска магистрала и естетика која нам се агресивним медијским наступима нуди“, рекао је Арбутина.

Аутор Грлић је напоменуо да је музичаре желео да представи ван бине, у другачијем амбијенту.

„Актуелна џез сцена у Србији је шарена – од Суботице па до Ниша, па сам то искористио да у читав концепт уврстим неке људе који нису више у џезу као што су Борис Ковач или Лајко Феликс“, рекао је Грлић. „То, међутим, није сцена већ скупина врхунских уметника али се јако мало издаје и своди се на клупске свирке и понеки концерт, а диже се фама кад је Београдски џез фестивал и то је то. Они су паралелна стварност, живе у запећку овог друштва“, истакао је он.

Погледајте видео материјал