ШИФРА РАЈС
ШИФРА РАЈС
прво издање, 2021, 13,5 x 20 цм, 398 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2779-2
Пуна цена:
1.870,00 ДИН

Цена на сајту:
1.589,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.402,50 ДИН
+ (трошкови доставе)
Прошлост је ћудљива ствар. Окренуће се против вас, а да нисте ни свесни тога. Опасно је допустити јој да вас познаје боље него ви њу.

Пар дана након нестанка свог деде, Наталија Микић добија збуњујућу поруку коју је је наизглед написао управо њен деда Василије. Упозоравајући је да никоме не открива њен садржај она покреће низ загонетки које воде кроз живот и дело Арчибалда Рајса – славног швајцарског криминолога и великог љубитеља српског народа.

Верујући да ће је трагови одвести до деде, тражи помоћ д Луке, свог најбољег пријатеља и колеге са факултета. Истовремено, полиција усмерава истрагу ка Наталији, а тајне из њој непознате прошлости породице Микић израњају из мрака, претећи да разоре стварност у којој живи.

Док их трагови воде кроз старе рукописе, историјске локације и интриге, узбудљиви преокрети гурнуће их до граница сналажљивости, водећи их ка решењу мистерије Васиљевог нестанка, шокантнијем и опаснијем него што су могли да замисле. У тесној трци са временом сазнаће колико далеко могу досегнути грешке направљене у прошлости, али и оно најстрашније: - Колика је цена истине?