Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања
УЧЕЊЕ У ОБРАЗОВНОМ КОНТЕКСТУ
УЧЕЊЕ У ОБРАЗОВНОМ КОНТЕКСТУ Основе психологије учења/наставе
прво издање, 2020, 20 x 24 цм, 452 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2435-7
Пуна цена:
3.850,00 ДИН

Цена на сајту:
3.657,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
3.465,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Учење је веома обухватан феномен, можемо рећи да у великој мери и то ко смо, шта смо и какви смо јесте резултат учења. Учење је један од основних сазнајних психичких процеса, чијим се проучавањем бави општа психологија, једна од психолошких теоријских дисциплина, и то у контролисаним лабораторијским условима. Многа сазнања о природи процеса учења, о механизмима учења (класично условљавање, инструментално условљавање, учење увиђањем, учење по моделу), карактеристикама и факторима који утичу на ефикасност учења дугујемо овим истраживањима.

Процес учења/наставе представља срж образовног процеса, саму његову суштину. Да би се обезбедио квалитет образовања, централно питање којим се морамо бавити јесте квалитет процеса учења/наставе. Циљ ове књиге јесте да с разних страна освеатли школско учење, да помогне у разумевању учења у формалном, институционалном образовном контексту и да на основу тог разумевања омогући боље практично деловање и обезбеђивање што бољег квалитета школског учења/наставе у специфичним околностима.

Зато се ова књига може користити на више начина.

Ово није класичан уџбенички текст. Из њега студенти неће добити готове „рецепте“, један тачан одговор за свако питање. У најбољем случају, добиће ваљану основу за разумевање процеса наставе/учења и ослонац за промишљање како решавати конкретно питање.