СТАНИЦА ЗА ЛОВ НА КИТОВЕ
СТАНИЦА ЗА ЛОВ НА КИТОВЕ
прво издање, 2019, 164 стр., 13,5 x 20 цм, броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2373-2
Пуна цена:
550,00 ДИН

Цена на сајту:
467,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
412,50 ДИН
+ (трошкови доставе)
Два дана потом упознали смо Трговца. Био је висок, с дугом, риђом брадом, самоуверен и дрзак. Његова су огромна стоваришта, изграђена од грубо исечених дасака тик уз обалу, била препуна слонове кости, каучука у лоптама и листицима, абоносовог дрвета и палмовог уља.
Али, било је ту и пушчаног барута и добро очуваних кремењаца, чувеног манчестерског цица и разне металне робе: малих и великих маказа, ножева, клешта, виљушака и кашика, стега, ланаца и ексера, шрафова.
У његова стоваришта је из дубине континента стизала непрекидна колона урођеника из разних племена и колонија, а носили су, поред највећма  слоноваче и каучука, и другу робу за трговање: велике ножеве домаће израде, копља и лепо украшене тоболце, посуде од дрвета, али и кавезе с папагајима, младе шимпанзе, па би се ту нашло чак и понеко слонче. Односили су махом барут и пушке, зрна великог калибра за карабине, џакове соли, бронзане и бакарне шипке, оловне полуге.
Од овог великог и моћног Трговца први пут смо чули за постојање Станице за лов на китове.
Када угледате фоке, рекао је Трговац, када угледате фоке, знаћете да сте надомак Станице за лов на китове. И, рекао је, то је не само место где се и даље лове китови него и једино место у Тера Нови где се читају књиге које никад и нису написане.