ПРАКТИКУМ ЗА ИЗВРШЕЊЕ
ПРАКТИКУМ ЗА ИЗВРШЕЊЕ
прво издање, 2018, 16 x 24 цм, 448 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2230-8
Пуна цена:
1.320,00 ДИН

Цена на сајту:
1.254,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.188,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Практикум за извршење, према свом концепту и садржини, јединствено је издање у овој области. Ово ауторско дело, не припада, у класичном смислу, приручницима за примену одређених закона, који, по правилу, осим текста закона, не садрже друге прилоге, нити припада коментарима закона, који опет с научног и теоријског становишта обрађују ову материју.

Практикум за извршење има други прилаз у разматрању материје извршења и обезбеђења, јер, осим текста закона с краћим коментаром и објашњењима за примену, обухвата и прилоге који омогућавају корисницима једноставније разумевање појединих одредби и њихове практичне примене.

Прилози у Практикуму за извршење односе се на:

‒ поднеске странака и других учесника у поступцима извршења и обезбеђења, упућене судовима и јавним извршитељима, као и на одлуке ових органа у вези с тим поднесцима (обрасци за практичну примену); према важећем закону, јавни извршитељи су овлашћени да, осим закључака, доносе и решења када решавају о појединачним правима и обавезама странака и других учесника;

‒ одабрану и актуелну праксу судова и јавних извршитеља у односу на примену ЗИО/2011, јер се он примењује на све случајеве који до 1. јула 2016. нису завршени, као и у односу на примену важећег закона;

‒ садржину азбучног регистра о најважнијим правним појмовима и правним стандардима, као и на регистар прописа који су коришћени при његовој изради.

                У овом издању изостављени су коментари и објашњења за примену одредаба седмог дела ЗИО (чл. 468–544), које се односе на положај јавних извршитеља. Ова питања, у суштини, не спадају у предмет процесног закона који уређује поступак извршења и поступак обезбеђења у овој грађанскоправној области, да би овим приручником била обухваћена.