КАЛИПСО
КАЛИПСО
превео Лазар Мацура, прво издање, 2020, 13,5 х 20 цм, 208 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2541-5
Пуна цена:
825,00 ДИН

Цена на сајту:
701,25 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
618,75 ДИН
+ (трошкови доставе)
Наш клуб је једини чији члан одувек желим да будем, тако да нисам могао ни замислити да га напустим. Удаљавање на годину-две било је разумљиво, али желети тако очајнички да се искључиш, да себи одузмеш живот? ,,Не знам да ли је то имало било какве везе с нама", рече отац. Али како је могуће да није? Зар крв сваког самоубиства не прска по нашим лицима?

Горка (ауто)иронија и просвећени цинизам граде Калипсо, књигу о животу испуњеном крхотинама ,,америчког сна", судбинама људи и стереотипима америчке средње класе.
Дејвид Седарис, хумориста, комичар, писац и есејиста, аутентичан глас савремене америчке књизевности, писе о породици, књижевности, опсесивним веровањима, болести, родитељима ... људима и појавама далеко од савршенства, а веома блиским најдубљим осећањима припадности и љубави за ближње. Довољно храбар да буде искрен и довољно искрен да буде духовит, Седарис осликава кључне теме и страхове савременог човека: банални вербализам, комуникацију без смисла, моралне табуе, страх од смрти и болести, емигрантско наслеђе ... Иако га често пореде с Вудијем Аленом, с којим га повезује аутоиронијска позиција учесника у свему о чему пише или говори, Седарисов хумор је оригинална перспектива света у којем живимо, дубока све до суштинских питања према којима нико није равнодушан, јер мера сваког хумора јесте лична искреност, а код овога писца она је почетна позиција сваке приче.