Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | Едиција ИЗАЗОВИ XXI ВЕКА
ДЕМОКРАТИЈА
ДЕМОКРАТИЈА
саиздаваштво са Универзитетом Мегатренд
прво издање, 2011.
15 х 23 цм, 440 стр.
броширан повез, латиница
978-86-519-0939-2
Пуна цена:
1.210,00 ДИН

Цена на сајту:
726,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
726,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
726,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Књига Мијата Дамјановића Демократија – Епизодна мистерија представља ауторово свеобухватно разматрање савремене демократије као политичког облика у свим њеним димензијама, њеној амбивалентној природи, узлетима и падовима, искушењима и противречностима, разматрајући њене бројне предности као политичког облика, али и не тако мала ограничења. Аутор пише о бројним препрекама у њеној реализацији, излажући своје критичке судове о природи, смислу и дилемама савремене демократије на нов, свеобухватан начин изван идеолошких ограда, предрасуда и стереотипа и некритичког глорификовања, или пак, негирања.

Књига се састоји из петнаест поглавља посвећених различитим аспектима савремене демократије, а на крају је опремљена индексом имена и индексом појмова, као и релевантним Интернет адресама.

На трезвен, промишљен и критички начин судећи о њеним менама и противречностима, како у националним оквирима, тако и глобалним перспективама, аутор нам нуди једну целовиту слику савремене демократије. Тако аутор промишља њене најзначајније аспекте, разматрајући савремене дискурсе демократије, место и улогу државе, политичких странака, друштвеног капитала, цивилног друштва, јавне, управе и медија у њеном обликовању и преобликовању. Посебно поглавље је посвећено расправи о глобализацији, као и актуелним међународним политичким и економским иницијативама, форумима, самитима, владиним и невладиним организацијама и удружењима. Рукопис је богато емпиријски заснован и теоријски утемељен.