Налазите се | БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА | Колекција НОВИ СВЕТ
ДРУГА СРБИЈА
Поглед у књигу
ДРУГА СРБИЈА на мртвој стражи политичке коректности
прво издање, 2012
13,5 х 20 цм
408 стр.
броширан повез
латиница
ISBN: 978-86-519-1439-6
Пуна цена:
990,00 ДИН

Цена на сајту:
220,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
220,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
220,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Књига Друга Србија – на мртвој стражи политичке коректности је збирка текстова у којима се разматрају изузетно важна питања везана за природу политичке коректности. Аутор се бави изазовима суочавања с прошлошћу, контроверзама политичке рехабилитације, јуришницима Друге Србије и суштином њиховог идеолошког и политичког деловања, европејством и модернизацијом, деконтаминацијом и денацификацијом српског народа, Србима и Евро-Србима, правом српског народа да чува своју традицију и национални идентитет, злоупотребом демитологизације, аутошовинизмом и „интелектуалцима“ увек  приправним да се придруже осудама српског народа, идеолошком и политичком искључивошћу, Црвеним Кмерима и бетонцима у нашој култури, питањем зашто српским сузама нико не верује, правом Срба да опстану на Косову, које је у саставу српске државе, селективношћу говора мржње, српством и србијанством. Основно полазиште ове књиге садржано је у ставу да је борба за идентитет српског народа суштински значајна за његов опстанак и трајање.


Представљена књига ДРУГА СРБИЈА

23. Јануар 2013.


У Клубу – књижари – галерији Гласник, у уторак, 22. јануара представљена је књига Друга Србија Маринка М. Вучинића.
 
Осим аутора, о књизи су говорили проф. др Слободан Антонић и Петар Арбутина.
 
Антонић је указао на поделу у српском друштву у коме је неизвесно да ли ће бити помирења између демократског и националног принципа. Такође је нагласио да ова два принципа аутор покушава да помири.
 
„Вучинић се залаже за друштво без дисквалификације политичких противника. ’Овде подела на Прву и Другу Србију значи да је мој само неко с ове стране, неко ко је моја заједница, а онај с друге је неко кога треба истребити.’ Вучинић у социолошком смислу објашњава овај феномен“, рекао је Антонић.
 
Књига Друга Србија – На мртвој стражи политичке коректности јесте збирка текстова у којима се разматрају изузетно важна питања у вези с природом политичке коректности.
 
Основно полазиште књиге садржано је у ставу да је борба за идентитет српског народа суштински значајна за његов опстанак и трајање.
 
Аутор књиге је нагласио да је својим писањем и јавним деловањем покушао да доведе у равнотежу однос између демократског и националног.
 
„Ситуација је таква да живимо у друштву у којем та подела постоји, а ја сам покушао на принципијелним основама да укажем на нека елементарна начела која не би требало с идеолошких позиција да се доведе у питање. Та подела је остала до данас и не видим потребу да се она негира, јер је присутна и делатна у нашем политичком животу“, објаснио је Вучинић, нагласивши да основна пристојност ипак мора да постоји и да је битно питање ко и како поставља норме политичке коректности:

„Парадоксално је да они који те принципе постављају нису спремни за дијалог, него стварају затворене кругове базиране на идејама политичке коректности како је само они схватају. Тако се догађа да противници говора мржње толеришу најгрубље испаде, а да је само њима дозвољена одбрана политичке коректности.“
 
Погледајте видео материјал: