Налазите се |
 ОКЕАН МОРЕ
ОКЕАН МОРЕ
превела Елизабет Васиљевић, саиздаваштво са PAIDEIA, прво издање, 2022, 13,97 х 20,5 цм, 196 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2569-9
Пуна цена:
880,00 ДИН

Цена на сајту:
836,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
792,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
„Ово је роман који барем сугерише да у животу има више од онога што би вам било који рационалиста рекао.“
Т. Б. Томашевски – The Indipendent

Јер увек је тако, и сâм наговештај човека довољан је да наруши спокој онога што би већ следећег трена могло постати истина...

Океан море, трокњижје о неспокојима и тамним тајнама душе људи које невидљиве силе или насушна потреба за откривањем смисла окупљају у гостионици „Алмајер“, на обали мора. На крају копна и на почетку мора, на граници светова, на обалу последње наде сваки од ликова ове књиге доноси само властити скрхани живот, покушавајући да из тих крхотина створи нови смисао.

Али упућеност једних на друге, маестрално написани дијалози и алегорија потајне наде стварају нову слику живота, откривање дубоких тајни у алегоријским валерима потонулих надања наспрам велике воде која је неми сведок преживелих ужаса, скривених љубави, неостварених могућности али и пута који води у сусрет њиховим најдубљим страховима.

....

Алесандро Барико (Alessandro Baricco, 1958) неспорно је један од најоригиналнијих италијанских писаца. Поред прозе која је преведена на више светских језика он пише и филмске сценарије, есеје и критике, режира и глуми у филмовима. Дипломирао је на конзерваторијуму на одсеку за клавир. Његова прва књига Замкови гнева доноси му европска признања а Свила - светску славу, као и романи и Пијаниста и City.  Написао је једанаест романа, три књиге есеја и неколико сценарија за позориште. Његови новински чланци објављени су под називом Барнум, Барнум 2 и Next.

Поигравање жанровима и стилом, оригинални исказ који се мења у свакој књизи чине Барика једним од најаутентичнијих гласова светске књижевности. Он стално истражује и често његови јунаци властитом судбином и књижевном егзистенцијом обликују поетику и стилску форму романа, он им ствара довољно простора и имагинације да се развију у јединственим прозним формама. Зато је сваки његов роман оригинално путовање на које писац креће заједно са својим читаоцем.