ЛЕКСИКОН СРПСКОГ ПРОСВЕТИТЕЉСТВА
ЛЕКСИКОН СРПСКОГ ПРОСВЕТИТЕЉСТВА
прво издање, 2009.
15 х 24 цм, 328 стр.
тврд повез, ћирилица
978-86-519-0203-4
Пуна цена:
1.760,00 ДИН

Цена на сајту:
352,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
352,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
352,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Књига која надахнуто открива и реактуелизује вредности и начела изузетно значајног а умногоме запостављеног периода српске културе и књижевности, не посматрајући при том српско XVIII столеће као изолован културолошки и филозофски феномен, већ у садружју са тада актуелним струјањима у главним европским центрима.

Промоција књиге ЛЕКСИКОН СРПСКОГ ПРОСВЕТИТЕЉСТВА

10. Септембар 2009.

Промоција књиге Лексикон српског просветитељства аутора  Мирјане Д. Стефановић, одржана у Клубу – књижари – галерији Гласник

О књизи су говорили:
 
Милојко Кнежевић
и Мирјана Д. Стефановић, аутор

Заносна, посвећеничка књига која се читаоцу отвара као радосни рог изобиља података о изузетно важном периоду српске културе: добу просвећености и просветитељства. Лексикон не посматра српско XVIII столеће као изолован културолошки и филозофски феномен, већ у садружју с тад актуелним струјањима у главним европским центрима. Лексиконска обрада око 300 одредница и преглед аутора и истраживача тога времена помажу да се боље сагледа, можда и измени устаљена слика просветитељства код Срба. Све одреднице су илустроване, а наведена литература омогућава читаоцу да прошири поглед на сваку од обрађених тема.