Налазите се | БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА | Колекција ГЛАСНИК
БОГ У ПОТРАЗИ ЗА ЧОВЕКОМ
БОГ У ПОТРАЗИ ЗА ЧОВЕКОМ Духовна аутобиографија
приредила и превела Александра Манчић, прво издање, 2020, 12 х 20 цм, 300 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2481-4
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
1.045,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
990,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Ако је поредак света мудар поредак, у њему понекад мора бити тренутака у којима је са становишта земаљског разума једино лудило љубави разумно. Ти тренуци не могу бити други него они у којима је, као ово данас, човечанство полудело, зато што му недостаје љубави.

(Симона Вејл)

Симона Вејл је у свом кратком животу изградила застрашујуће луцидну мисао, грозничаво је записујући на хиљадама страница, неуморно, током десет година.

Данас је она већ постала легенда, а њени писани радови се сматрају класичним документом нашег доба. Била је блистава, али и парадоксна интелектуална фигура. Њена проникнућа су суверена. Њено писање нам нуди невероватне животне, мисаоне и спиритуалне увиде. У њу су се, приликом примања Нобелове награде, заклињали Албер Ками и Чеслав Милош. Ова књига садржи најдубље медитације о односу људског живота према области онога што нас превазилази. Трајно дело чији духовни утицај неће јењавати ни у следећим деценијама. Напротив, јошћерасти. У том суду придружују нам се, између многих других, и Емануел Левинас, Емил Сиоран, Витолд Гомбрович, Морис Бланшо, Сузан Зонтаг, Ђорђо Агамбен…, који су и сами аутори незаобилазних дела.