Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања
ДЕМОКРАТИЈА НА ЗАЛАСКУ
ДЕМОКРАТИЈА НА ЗАЛАСКУ
саиздаваштво са Институтом друштвених наука
прво издање, 2010.
17 х 24 цм, 348 стр.
броширан повез, латиница
978-86-519-0495-3
Пуна цена:
660,00 ДИН

Цена на сајту:
627,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

„Ова студија др Видојевића спада у ред зрелих синтеза ширих теоријских сазнања и опсервација, с једне, и релевантних емпиријских истраживања, као и налаза, с друге стране. Импресивно делују напори и успеси аутора да ситуира стање у појединим земљама, посебно Србији, у општи контекст неолиберализма и глобализације...Посебну пажњу заслужује осврт аутора на све чвршће повезивање профита и насиља као основе неолиберализма и неолибералне глобализације. У таквим условима највише страда социјална правда. Кад је реч о Србији, аутор истиче да је на делу регресивни капитализам ’газдашког типа’“ (професор др Вучина Васовић).

     „...На бази вишедеценијског интердисциплинарног истраживања, импресивне консултоване литературе и огромног броја релевантних података, у студији се свестрано разматра дубока криза демократије која незадрживо сужава њен садржај и претвара је у нешто...  супротно њеној суштини, што прети њеним сломом и фактичким ишчезавањем... Дубоко сам убеђен да ће публиковање ове изузетно квалитетне, оригиналне научне синтезе бити од велике друштвене користи“ (професор др Млађен Ковачевић).

     „Истраживање је уоквирено вишеслојним теоријским приступом
и ослања се на релевантне емпиријске показатеље који су наведени у бројној литератури датој на крају студије. Приступ је интердисципли-
наран: укључени су социолошки, економски, филозофски и политиколошки аспекти демократије и њене савремене кризе... У целини узев, студија др Зорана Видојевића је снажна, вишеслојна и солидно аргументована критика неолиберализма и идеологије о његовој безалтернативности” (професор др Тодор Куљић).