Налазите се | Ново признање за Гласник!

Књига МИЛЕНА ДРАВИЋ ИЛИ КЉУЧ СНОВА Аните Панић добила је другу награду на конкурсу за најлепшу књигу „Захарије Орфелин“, која се додељује у оквиру актуелног Сајма књига и Изложбе уметности „ART EXPO“ у Новом Саду.
Жири – Жарко Димић (председник), Сенка Влаховић и Драга Којић – оцењивао је ликовни и графички изглед књиге, уметнички и ликовни утисак, ликовну и графичку опрему књиге, ниво занатског и штампарског изгледа књиге, а додела награда добитницима заказана је за петак, 8. март, на Новосадском сајму.
Ова књига је луксузно српско-енглеско издање на 364 стране. Чини га седам поглавља у којима се аналитично и с много архивске грађе расветљава богата филмска, као и успешна телевизијска и позоришна каријера Милене Дравић, једне од највећих филмских глумица Србије и некадашње Југославије. Монографија садржи и многобројне фотографије из богате каријере Милене Дравић, од којих су многе по први пут објављене.
Ова награда је уједно и ново признање за Гласниково издаваштво, чије су књиге и аутори у минулих неколико година награђени бројним престижним наградама у области културе и издаваштва.