РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У СИТНА ЗАДОВОЉСТВА / РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У СИТНА ЗАДОВОЉСТВА / РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА РЕЧНИЦИ ЗАЉУБЉЕНИКА
Пуна цена:
1.149,50 ДИН

Цена на сајту:
1.149,50 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
1.149,50 ДИН
+ (трошкови доставе)
Цена за чланове клуба са попустом:
1.149,50 ДИН
+ (трошкови доставе)
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У СИТНА ЗАДОВОЉСТВА

Овде ће бити речи само о срећи у кратким назнакама: у прикладном формату и за обичну употребу. За разлику од оне с великим почетним С, за ову се са сигурношћу може рећи да није кривотворена. Сви ми осећамо ова ситна задовољства. Како сиромашни, тако и богати. Ситна задовољства су као дисање. То је нешто што је у исти мах неопходно, веома лично и свима заједничко. Дишем само за свој рачун (бојим се да је реч о страховито себичној активности), али сви дишемо и дах нам се меша. Ја ћу, наравно, говорити само о својим задовољствима, будући да сам њихов поклоник, али уз извињење и с надом да ће она наићи и на друге поклонике. Уз претпоставку да су најједноставнији и најинтимнији осећаји истовремено и најуниверзалнији.

РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА

„У Речнику заљубљеника вина присећам се само онога што знам, што волим, и што у мени буди страст. Има у њему аутобиографи је, штива, успомена на врења, подруме, столове и шанкове... Ипак, ево шта је најважније: вино је култура. Култура гајења винове лозе, али и гајења духа. Тежња ове књиге је да ту културну димензију једног универзалног производа широке потрошње приближи времену које вину не придаје значај нимало већи него алкохолу добијеном из кукуруза или из кромпира. Можда ће изгледати чудно што често с лакоћом и са забавом говорим о нечему што шкропи наша уста и наше душе. Мени је вино радост. Зашто би, онда, моје мастило било кисело, опоро или тупо. Има један израз који на прави начин исказује друштвену улогу вина у Француској: часно вино. Овај Речник заљубљеника вина жели да буде радосно, часно вино.“ (Бернар Пиво)

Радијски и телевизијски новинар Бернар Пиво је пуних двадесет осам година, на другом програму Француске телевизије (Франце 2), уређивао и водио емисије посвећене књижевности: Отворите наводнике, Апострофи, Културна чорба.

Књига је илустрована цртежима Алена Булдуира.

Dodajte komentar
Тренутно нема коментара за одабрану књигу. Будите први који ће написати коментар.