Налазите се | Службени гласник закључио споразуме о пословној сарадњи са Универзитетом у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и члановима тог универзитета
Данас је у згради Службеног гласника потписан споразум о пословној сарадњи ове издавачке куће са Универзитетом у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Овим споразумом договорена је сарадња у будућим пројектима и пословним подухватима као и промоција научне, образовне и културне мисије коју остварују ове институције у српском друштву. Споразум су потписали директор Службеног гласника Младен Шарчевић и ректор Универзитета проф. др Небојша Арсић. Истовремено, закључени су истоврсни споразуми између Службеног гласника и десет факултета, чланова Универзитета у Приштини, а те споразуме потписали су декани: декан Економског факултета у Косовској Митровици проф. др Тања Вујовић, декан Медицинског факултета у Косовској Митровици др Татјана Новаковић, декан Пољопривредног факултета у Лешку проф. др Божидар Милошевић, декан Правног факултета у Косовској Митровици др Слободанка Перић, декан Природно-математичког факултета у Косовској Митровици проф. др Дејан М. Гурешић, декан Учитељског факултета у Лепосавићу проф. др Весна Минић, декан Факултета за спорт и физичко васпитање у Лепосавићу проф. др Љубиша Лилић, декан Факултета техничких наука у Косовској Митровици др Срђан Јовић, декан Факултета уметности у Звечану мр Естер Милентијевић и декан Филозофског факултета у Косовској Митровици проф. др Звездан Арсић.
„Задовољство ми је што данас имам прилику да будем у Службеном гласнику и што су Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, али и сви факултети у његовом саставу закључили споразум са Службеним гласником.
Овај споразум отвара ново поглавље у сарадњи пре свега на пољу издавања и штампања универзитетских уџбеника, али и у свакој другој области где постоји обострани интерес. Морам да кажем да до сада није било овакве иницијативе, и посебно ми је драго зато што се ради о државном издавачу, а за нас је свака сарадња, посебно са државним институцијама, од велике важности. Закључење овог споразума за нас нема само значај у смислу практичне сарадње, већ има и другу конотацију, нама чак и битнију, у смислу потврђивања наше припадности држави Србији и охрабрења кроз чињеницу да друге државне институције мисле на нас“, рекао је ректор Универзитета у Приштини проф. др Небојша Арсић.
„У свом претходном раду био сам у прилици да се упознам са нашим школством на Косову и Метохији, јер је то једна од главних копчи наше покрајине са матицом. Како Гласник има план да шири издаваштво у високом образовању, ни у једном тренутку нисмо занемарили универзитет у Приштини, напротив, са ректором смо разговарали и о идеји отварања универзитетских читаоница у којима ће квалитетна издања, уџбеници и страни преводи бити доступни академским грађанима, како студентима тако и професорима. Познајући сам Универзитет и његове квалитете, без обзира на то што се налази у специфичним околностима, Гласник ће се трудити да промовише квалитетан рад високошколских установа у оквиру нашег најјужнијег универзитета, али и да покрене многе заједничке пројекте, које покрећемо са свим другим факултетима свих универзитета у Србији“, рекао је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.
Ови споразуми су најновији у низу споразума са високообразовним институцијама које је Гласник потписао у склопу своје нове опредељености за национално издаваштво.