УВОД У ГРАЂАНСКО ПРАВО И СТВАРНО ПРАВО
УВОД У ГРАЂАНСКО ПРАВО И СТВАРНО ПРАВО Приручник за правосудни испит
седмо измењено и допуњено издање, 2018, 14х20 цм, 552 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-0619-3
Пуна цена:
1.540,00 ДИН

Цена на сајту:
1.309,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.155,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Седмо измењено и допуњено издање Приручника усклађено је с важећим прописима (посебно у вези са Законом о изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту, Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама и Законом о становању и одржавању зграда). У овом издању посебно су обрађени поједини институти, као што су право етажне својине, претварање права коришћења у право својине без накнаде и закупа на грађевинском земљишту у јавној својини. Такође, аутор је анализирао и поједина решења Преднацрта Грађанског законика Републике Србије.

Питања која могу бити постављена на правосудном испиту објашњена су систематски и на приступачан начин. Значајнији институти из ове области илустровани су судском праксом или осветљени решењима упоредног права и ставовима правне науке.

____

Проф. др Илија Бабић, аутор је следећих издања Службеног гласника: Коментар Породичног закона (2014), Коментар Закона о наслеђивању (2013), Лексикон облигационог права (2018), уџбеника за породично право и наследно право и приређивач је Збирке прописа из области породичног и наследног права (2016, 2018).

Dodajte komentar
Тренутно нема коментара за одабрану књигу. Будите први који ће написати коментар.