Налазите се | Аутори - Радмила Зигурис
Радмила Зигурис

Радмила Зигурис, француска психоаналитичарка, рођена је у Београду, школовала се у Швајцарској и Француској (у Паризу), а у раној младости живела је у Аргентини, где су њени радови касније и преведени.

Најпре је била фројдовски оријентисана, потом, упознавши Жака Лакана, лакановац, али пошто је желела да психоанализа остане отворен систем, а лакановска јој се оријентација учинила догматичном, са неколико пријатеља и колега основала је асоцијацију с називом „Федерација психоаналитичких радионица“.

После више од четрдесет година бављења психоанализом и писања, ово је њена прва књига на српском језику, са огледима које је сама изабрала.

Радмила Зигурис је ауторка књиге
Парадоксална љубав - нагони живота (огледи из психоанализе)

Преводилац: Јелена Стакић

Наслов оригинала: 1. Flux et stase ; 2. L"enfant de jubilation ; 3.L"autochtone ; 4. L"amour paradoxal ; 5. L"amour étranger

ПАРАДОКСАЛНА ЉУБАВ
ПАРАДОКСАЛНА ЉУБАВ
Нагони живота Књига Парадоксална љубав Радмиле Зигурис, српска је верзија збирке психолошких есеја, која је на португалском објављена под насловом који би на нашем језику гласио Нагони живота, обогаћена текстовима насловљеним „Љубав према странцу“ и „Дета ликовања“.'
превела Јелена Стакић
прво издање, 2011.
12 х 20 цм, 140 стр.
броширан повез, латиница
978-86-519-0555-4
Пуна цена:
418,00 ДИН

Цена на сајту:
355,30 ДИН + (трошкови доставе)
Цена за чланове клуба са попустом:
313,50 ДИН
+ (трошкови доставе)