КОНТРОЛА СЛУЖБИ БЕЗБЕДНОСТИ У СРБИЈИ
КОНТРОЛА СЛУЖБИ БЕЗБЕДНОСТИ У СРБИЈИ
саиздаваштво са Академијом за националну безбедност из Београда, прво издање, 2014, 16 х 24 цм, 308 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-1868-4
Пуна цена:
1.320,00 ДИН

Цена на сајту:
1.122,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Књига др Радојице Лазића је изузетно интересантна, вредна и исцрпна монографија из области контроле служби безбедности, која приказује многобројне аспекте овог проблема, од историјског до међународног, истовремено омогућавајући поређење различитих механизама и инструмената које високоразвијене демократске државе и Република Србија примењују у контроли рада служби безбедности.

(Изводи из рецензије проф. др Љубомира Стајића)

Монографија „Контрола служби безбедности у Србији“ др Лазића представља самосталан истраживачки рад о сложеним појавама које су настале у процесу демократског преображаја Србије и настојању политичких и друштвених субјеката и чинилаца да у реформским и транзиционим процесима, кроз које пролази Србија, успоставе ваљану и ефикасну демократску и цивилну контролу над службама безбедности.

(Изводи из рецензије проф. др Драгана Р. Симића)

Аутор се упустио у озбиљан и тежак посао. Тиме исказује храброст јер се сврстава у пионире истраживача у овој области, који дају целовит рад. Она се огледа и у чињеници да се предлажу, доста храбро, и нова решења која овог момента не извиру из актуелне политичке реалности. Њих треба доживети као научно пројектовање пута којим треба ићи да би се олакшао и унапредио циљ, а то је демократичност и цивилни надзор над радом служби безбедности у нашој домовини.

(Изводи из рецензије др Небојше Родића, професора)