КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО
КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО Књига 4
четврто измењено и допуњено издање, 2019, 14 х 20 цм, 508 стр., ћирилица, броширан повез
978-86-519-2428-9
Пуна цена:
1.485,00 ДИН

Цена на сајту:
1.262,25 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.113,75 ДИН
+ (трошкови доставе)
Књига се користи као литература за припремање правосудног испита у делу у којем се тај испит односи на кривично процесно право. Приручник је релативно малог обима и материја је у њему изложена на врло концентрисан начин. Сам текст овог приручника садржи најважније делове испитне материје и он не само да обухвата сва испитна питања која би се формулисала на темељу важећег Правилника о програму правосудног испита, него и одређена питања која произлазе из законских промена које нису обухваћене тим правилником.

С обзиром на то да је приручник фокусиран на систематско објашњење основних правила кривичног процесног права, он, иако невеликог обима, у основи садржи све делове типичног уџбеника кривичног процесног права, али наравно, у једној прилично сумарној форми.

У односу на претходно издање Приручника, написаног према Законику о кривичном поступку из 2011. године, у новом издању постоје измене, које примарно произлазе из новела Законика о кривичном поступку из маја 2019. године, а које су искључиво засноване на тада усвојеним новелама и Кривичног законика, којима је уведена казна доживотног затвора. Такође је приручник обогаћен прилогом уз основни текст, који објашњава нека од основних правила кривичног процесног права, која произлазе из стадијумског карактера кривичног поступка. Тај прилог се односи на сумарни и лако прегледни шематски приказ основних процесних стадијума три врсте поступака: 1) општег кривичног поступка, 2) скраћеног поступка, као и 3) поступка према малолетницима.

Аутор је редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду и судија Уставног суда Републике Србије.