Налазите се | Гласник свечано отворио књижару – НОВИ ПЛАТО

Службени гласник је у четвртак, 2. новембра, свечано отворио своју 28. књижару, а 16. на територији Београда, која се налази се на адреси Чика Љубина 18–20 (улаз из Васине улице), односно на популарној студентској локацији – на Платоу код Филозофског факултета.

Пред бројним новинарима и уредницима наше издавачке куће, књижару која симболички носи назив НОВИ ПЛАТО отворила је директорка Службеног гласника, др Јелена Триван.

„Откада сам на челу Гласника, отворила сам много књижара, али ова књижара на Платоу је посебна. Обећавала сам да ћемо вратити књигу на Плато, јер је то годинама била Гласникова и моја жеља, али и жеља многобројних студената који су наследили свест да је Плато место за озбиљну и квалитетну књигу – данас студентима враћамо озбиљну литературу тамо где ће им бити близу, тамо где је деценијама било референтно место академског живота у Београду“, истакла је Јелена Триван. 

Она је додала и то да Србија зна да цени озбиљну књигу и да није већински опредељена за „пијачну“ и петпарачку литературу, већ да нашој публици треба само понудити истински квалитет, а она ће знати да изабере између озбиљне продукције и литерарног шкарта.

„Студентима опет дајемо шансу да се образују, да нађу врхунску литературу, да не лутају и не тумарају, да не купују лоше књиге и муче се у потрази за добром књигом – на Плато се враћа академски стандард који долази са Службеним гласником. Определили смо се за пут који ће Србију учинити бољом“, закључила је Јелена Триван.

У новој књижари можете, између осталог, пронаћи бројна Гласникова и издања других издавача, као и аутентичне сувенире и школски и канцеларијски прибор и материјал.

Добро дошли!